Hallo, hoe kunnen we je helpen?

We zij er voor u. Hier kunt u help en advies vinden van het team Acream.

Bestand

Enkel JPG- en PDF-bestanden kunnen via onze uploadzone worden geüpload. Ook verkiezen wij een maximum van 100Mb voor bestanden die via de uploadzone worden geüpload. Indien het niet lukt uw bestanden te uploaden via onze uploadzone kan u uw bestanden doorsturen via deze link. Vermeld zeker uw ordernummer in de opmerkingen bij het versturen van uw bestanden via We transfer.

Indien u meer dan 1 ontwerp wenst te uploaden voor éénzelfde product doet u dit best via We transfer. Vermeld zeker uw ordernummer in de opmerkingen bij het versturen van uw bestanden via We transfer.

We adviseren om je bestand altijd in pdf aan te leveren. De volgende bestandsformaten kunnen we verwerken: .tiff, .eps, .pdf of .jpg bestanden
Formaten op schaal 10%
RGB of CMYK (Geen PMS kleuren)
Geen lagen in het bestand (Flattened)
Elk te printen item in een apart bestand voorzien van een logische bestandsnaam.

Grote bestanden of andere bestandstypes kunt u uploaden via de link . o.v.v. het ordernummer.

Dit is afhankelijk van het product. voor drukwerk (flyers, brochures, visitekaartjes, …) is dit 3mm. Plaats belangrijke gegevens dus minimaal op 5mm afstand van het eindformaat. Bij belettering (vlaggen, roll-up banners, spandoeken, … is dit 10mm. Plaats belangrijke gegevens dus minimaal op 50mm van het eindformaat.

Verwijzen naar het aantal kleuren dat per zijde wordt gedrukt. Het eerste cijfer heeft betrekking op de voorzijde, het tweede cijfer op de achterzijde. 2/2 is dus dubbelzijdig met 2 kleuren gedrukt. 4 kleuren staat voor een full colour bedrukking.

Het maakt niet uit welke opmaakprogramma’s je gebruikt, zolang je het bestand opslaat of exporteert als een pdf-bestand. Voor hulp bij het opslaan of ontwerpen van het bestand kun je altijd contact opnemen met onze grafische afdeling via info@acream.be

PH werkt alles af op een netto formaat. Je hoeft dus geen afloop te voorzien in je bestand. Gebruik dus ook geen snijtekens. Als je onze online editor gebruikt, krijg je een preview van je product.

Afhankelijk van de toepassing en de zichtafstand hanteren wij verschillende normen voor de te gebruiken resolutie van foto’s en bestanden. Voor buiten: een minimale resolutie van 36 ppi, maar bij voorkeur 70 ppi. 36 ppi geeft een acceptabel resultaat vanaf een zichtafstand van enkele meters. 70 ppi geeft van dichtbij al een goed resultaat.

voor binnen: Een minimale resolutie van 70 ppi, maar bij voorkeur 100 ppi. 70 ppi geeft een acceptabel resultaat vanaf een zichtafstand van enkele meters. 100 ppi geeft van dichtbij al een goed resultaat, maar bij voorkeur 150 ppi.

Houd er rekening mee dat deze waardes gelden voor het eindformaat. Bij een bestand dat bijvoorbeeld op 10% opgemaakt is, zouden de bovenstaande waardes vermenigvuldigd moeten worden met 10. (bijvoorbeeld bij schaal 1:10 resolutie 700 ppi = 70 ppi in het

Indien U het drukbestand niet kan aanleveren dan kan uw ontwerp door ons gemaakt worden.

We printen met UV inkten die een duurzaamheid hebben van ca 2 jaar buitengebruik afhankelijk van de weersomstandigheden. 

Alles speelt daarbij een rol; is het de regenzijde, hoe is de oriëntatie,… Zonlicht zorgt ervoor dat inkten sneller vervagen, maar ook de PVC wordt op de duur aangetast, en wordt brozer. 

De kleurechtheid hangt natuurlijk ook af van de plaats waarop het spandoek hangt. Hangt het spandoek de hele dag in de volle zon zal het natuurlijk eerder verkleuren dan bij een toepassing binnen.